måndag 21 november 2011

Bostaden: julpyssel

Gustavs klasskompisar slöt upp hos oss för att göra varor till skolans julbazar på 1:a advent. Det blev, som ni ser, bland annat kransar, små julgrupper, marsipanfigurer, cernitsmycken, kola, dekorerade ljus och kulor. Dessuom stöptes ljus och gjöts betong-snöbollar. Välkommen till Engelska skolans julbazar i Karlstad 26 november 12-16 och bidra till klassens (klassernas) strävan att få göra en klassresa i 9:an.

fredag 11 november 2011

Fastigheten: Kartläggning av Kalbergs historia

Nu samlar vi information om fastighetens historia. Kartor från Lantmäteriet granskas och dokument från Landsarkivet är beställda. Det är spännande att se hur hela området skapats från lantlig idyll på 1800-talet till tätbebyggt villaområde.

onsdag 9 november 2011

Trädgården: Crab apple till kransen

I september planterades detta lilla crab apple träd vid dammen. Nu kan frukterna skördas för att dekorera julens krans till ytterdörren.

måndag 7 november 2011

Butiken: Välkomnande hortensior vid entrén

Kunderna ska känna sig välkomna till vår butik. Vid entrén ska det vara tydligt att någon bemödat sig att göra butiken inbjudande. Hortensiorna köptes när handelsträdgården startade sin höstrea i oktober. Nu gläds jag över beslutet att låta dem få sprida höstglädje vid entrén istället för att abrupt trycka ner dem i surjordsrabatten och lämnas åt sitt öde. Nu får de pysslas om så länge det är milt och sedan övervintra inomhus och sedan få kalla fötter i april.

lördag 5 november 2011

Trädgården: Den sista måltiden för detta år

Nu har alla löv fallit så idag har jag städat dammen inför vintern. Koikarparna och guldfiskarna vaknade till liv av det nya rena vattnet. Så de fick sig ett skrovmål med vitlökssticks. Nu är de redo för vintervilan.

Bostaden: Vi byter inte gardiner

Jag undrar varför man förväntas ha olika gardiner för de olika årstiderna. Det finns visserlihen många skäl till att ha gardiner. Hos oss vill vi inte stänga ut ljuset och vi vill heller inte att gardinerna skall "prata" med oss. Nej, vi vill bara att gardiner ska skapa en mjuk övergång mellan inom- och utomhusmiljön. Här byter vi alltså inte gardiner. Vi har valt enklast möjliga vita gardiner som blir som en behaglig böljande våg från alla våra vita väggar och rundar av mot trädgårdsvyerna. Vi har långa vita gardiner i alla våra 19 fönster.

torsdag 3 november 2011

Utställning: Gunillas möbeltyger på HiH´s möbler

Homes in Heavens möbler kan du bland annat få klädda med tyger från G Bruce Design. Det är digitaltryck som används vilket möjliggör små serier. I utställningen på Kalberg nu under hösten kan du få inspiration.

Trädgård: Bäddat för vintern

Nu har jag bäddat in de sköra nyplanterade växterna med bubbelplast, löv och bland annat fiberduk. Det är tulpanträdet, parasollmagnolian och gunneran som står solitärt och väderkvarnspalmen, eukalyptusen samt de nyaste vinrankorna i den nyskapade exotiska rabatten.

onsdag 2 november 2011

Utställning: G. Bruce design

Under oktober, november och december pågår en textilutställning på Kalberg. Det är Gunilla Bruces vackra textiltryck som samverkar med Homes in Heavens möbler. Gunilla målar akvareller och låter trycka motiven på linne, bomull, siden och sammet och visar i denna utställning bland annat kuddar, dukar, kökshanddukar, kläder och ljushållare. Utställningen är öppen ti-fr 10-18 och lö 11-14. Välkommen!

tisdag 1 november 2011

Utställning: lite föraningar om vinterns utställning

Nu testar vi belysning från Hide-a-lite som kommer att användas under vinterutställningen januari-mars 2012. Då kommer konstnärer och hantverkare bidra till att visa hur vi kan skapa spännande blickfång i våra trädgårdar vintertid.