torsdag 26 januari 2012

Trädgården: Skulptur av is

Förutom konstnärernas alster har naturen antagit utmaningen och skapar egna installationer. Här är det en is-skulptur som fontänen hela tiden bygger vidare på.


onsdag 18 januari 2012

Trädgården: Vårens första droppe

Det våras. En fågel kvittrar och en droppe faller



Utställningen: Tack Hide a lite!

Nu är utställningen igång. Ett 100-tal besökare kom till vernissagen. Igår var Karlstads Tidningen här och gjorde reportage och vi vet att fler tidningar är på väg. Utställningen är intressant både i dagsljus och mörker. Och i mörkret är den belysning vi lånat av Hide-a-lite ovärderlig. Här är några foton som visar det:




söndag 15 januari 2012

Trädgården: Lider min eukalyptus?

Planterade den i den blivande exotiska rabatten i somras. Nu är det januari och den ser OK ut eftersom denna vinter inte varit så svår – så här långt. Undrar nu om jag behöver täcka den igen… Tidigare överdrag har blåst bort. Funderar till dess det blir en ny köldknäpp… Då måste jag agera.


lördag 14 januari 2012

Bostaden: Nu är den glada julen slut

Trots att julgranen inte börjat barra så har den nu klätts av och kapats upp för att eldas upp. Men till nästa år igen, kommer den vår lära vän… 


fredag 13 januari 2012

Utställningen: Vindspel i morgonsolen

På väg runt hördet mot butiken och en ny arbetsdag fick jag höra hur vindspelet lekte i vinden. Jag närmade mig den och såg hur vacker den var i morgonsolen. Tack Birgitta för att du bidrar med din underbara glaskonst i utställningen.



onsdag 11 januari 2012

Butiken: Utemiljön förgyller butiken

Vilken underbar arbetsmiljö jag har. Från fönstren i butiken ser jag vackert upplysta konstverk. Jag njuter!


tisdag 10 januari 2012

söndag 8 januari 2012

Utställningen: Vinterutställningen har öppnat

Det var ett fantastiskt stort intresse för vår vinterutställning och över 100 besökare kom till vernissagen. Här är några kvällsbilder tagna under helgen. Välkomna att besöka utställningen som pågår februari månad ut.
















dk/Twom5mZQUZI/AAAAAAAAAOo/qRuAyWfjFHw/s400/IMGP1031.JPG" />




onsdag 4 januari 2012

Utställningen: Örnarna har landat

I förmiddags anlände två örnar till Kalberg. Välkommen till vernissagen på lördag 11-14 så får du bland annat se Ronny Westers skapelser – och mycket annat. Utställningen pågår till 28:e februari och ett besök närmörkret fallit är särskilt spännande.


söndag 1 januari 2012

Trädgård: Minibyn i förvandling

Fågel- och fjärilsbyn har ändrat skepnad under nyåret. På nyårsafton var det vår i byn, men under nyårsnatten kom vintern.