torsdag 22 december 2011

Utställningen: Alster börjar komma

Nu börjar alstren till vinterutställningen i trädgården komma. Här är det ett solur i sten som Lars-Erik Bäckman gjort som sätts på plats. Spjut och siffror kommer imorgon. Sedan ska vi fixa något som döljer pallen. Vinterutställningen har vernissage 7:e januari 10.00-14.00 och pågår till och med februari. Välkommen!

onsdag 21 december 2011

Bostaden: Ros

Detta är en av många blommor från lördagens alla uppvaktningar. Den doftar lika gudomligt som den är vacker.

tisdag 20 december 2011

Trädgården: Äntligen lite snö!

Igår kom det äntligen lite snö. Detta vita puder och julgranen bidrar starkt till att julstämningen börjar infinna sig.

Bostaden: Tack för uppvaktningen!

Under helgen har över 100 vänner besökt mig här hemma. Det har varit FANTASTISKT att få träffa alla och känna en sådan gemenskap. Stort TACK för bidraget till den fina stämningen samt alla gåvor.

Trädgården: Dans med eld

I lördags var det fest i huset och på kvällen samlades alla i trädgården där Kim Eriksson dansade med eldklot. Fantastiskt!

torsdag 8 december 2011

Fastigheten: Ljus i vintermörkret

Nu är äntligen belysningen på balkongen och entrén på plats. Och fullmånen lyser upp kvällshimlen.

tisdag 6 december 2011

Trädgården: Dammen fryser till

I morse låg hinnor av is på dammarna. Nu gäller det att hålla koll på pumpen så att den jobbar för att förhindra att det blir ett helt tätt lock. Fiskarna mår nämligen inte bra av den sumpgas som annars samlas under isen. De måste få en behaglig vila i vinter.

lördag 3 december 2011

Butiken: Lakritskola

Med The Real Groups julsånger i bakgrunden kokar jag nu lakritskola i butiken. Den blir jättegod och doften välkomnar kunderna. Här är receptet;
Koka upp 3dl socker, 1 dl sirap och 3 dl grädde – När det kokat upp tillsätts 3 msk lakritspulver (finns på Panduro, men kan bytas mot krossad Turkisk peppar) – När det klarar kulprovet (125 grader, kan ta 60 min) blandas 1 msk smör i smeten – Häll smeten i en 4.kantig form ca 15x15 cm klädd i smörpapper – Låt stelna i kyl 20 min – Skär kolan i småbitar – Klä bitarna i smörpapper. Klart!

fredag 2 december 2011

Butiken: Blommande klappar

I ena delen av butiken är det advent men i andra delen är det fortfarande sommar. Där pågår Gunilla Bruces blommande textilutställning december ut. En vacker linnekudde med blommotiv kan bli en underbar julklapp.

torsdag 1 december 2011

Trädgården: Vintern blåser bort

Hela november blåste bort och nu är det december men vinden vill inte ge sig. Arbetet med att bädda in växterna var förgäves. Undrar just om det blir någon vinterstämning tills dess vi öppnar vinterutställningen i januari.