söndag 30 december 2012

Kavalkad 2012


Mitt 50:e år är till ända. Efter en festlig start med trädgårdsutställning (se tidigare inlägg i denna blogg) ägnade jag en hel del tid med olika trädgårdsprojekt för att i slutet av året huvudsakligen ägna fritiden åt heminredning.
Detta år har bland annat följande hänt: Jag ändrade min inriktning på Homes in Heaven från att ha butik på Kalberg till försäljning direkt från fabrik till kund. Dessutom har jag breddat verksamheten med homestylinguppdrag tillsammans med Ann-Louise Kron. I den före detta butikslokalen på bottenvåningen bor nu en väninna. Under våren konsultade jag bland annat som rektor/arbetsmarknadschef i Gullspång och under hösten tillträdde jag samma tjänst på heltid. I slutet av året flyttade maken till annan bostad så nu har jag stylat om hemmet för att passa mig och sonen. Julen firade vi tillsammans på Kalberg med alla barn och barnbarn.
Här är några bilder månad för månad…
Januari: Vid trettonhelgen hade vi vernissage för trädgårdsutställning (se tidigare inlägg)
 
 
Februari: Jag hade fått en kamera av maken i födelsedagspresent och det har knäppts ett antal bilder under året. Bland annat ett 100-tal för att få till det exakta ögonblick då droppen lämnar istappen.
 
 
Mars: Spännande precesser sker tydligen i gamla fuktiga halmbalar. Här är ett resultat som kunde ses under ett dygn i slutet av mars.
 
April: Ormbunkarna är på väg att rulla upp sina nya blad. 
 
Maj: Klematisen hade över 200 blommar som avlöste varandra. Många blommor slutade sin tid flytande på dammarna efter att ha dekorerat borden vid en minnesstund.
 
Juni: Vi firade den stora sommarfesten tillsammans med släkten i Storberget i norra Värmland. Fångade detta alldeles särskilda ögonblick.
 
 Juli: En tropisk sommarnatt på Kalberg.

Augusti: Surr!!!
 
 


September: Goa grannkatten Ceasar.

 

Oktober: Pumpadjungel.
 
 



November: Det nya hemmet börjar ta form...
 
December: Julefrid!
 
Nu ser vi fram emot 2013. Förhoppningsvis bär det med sig mycket gott.
 
 
 

 





lördag 17 november 2012

Bostaden; Ett hem för själen

Nu har bostaden påbörjat en förändring för att bli mer ro- och fridfull. En mjuk, tidlös och personlig stil som anpassas för olika årstider är tanken.

Hallen; Varmt rött och guld välkomnar.

Vardagsrummet; Off white och o´boy är färgskalan. Stilen är ”jardini” med växter som ger liv och kraft.

Köket; Trädgårdens pumpor ger färg och stearinljusen och brasan i vedspisen ger värme och stämning när kylan nu kommer krypande.

Bodouir; Den tidigare rotting-badsalen har påbörjat en transformering till bodouir med schäslong och speglar.


lördag 1 september 2012

Trädgården: Min egen kräftskiva

1 september, en ljum kväll med fullmåne.

Dukningen i paviljongen bestod av kräftor med sedvanligt tillbehör. 
Kräftorna hade Dan-Inge fångat i Vättern och omsorgsfullt tillagat. All heder och ära Dan-Inge! 
Jag satt ensam i sensommarträdgården och njöt av måltiden, omgivningen och ljudet från dammarna fontäner och pianisten i pumphuset.

Nu är jag redo att lämna sommaren 2012

söndag 26 augusti 2012

Möbelföretaget: Homestyling

Nu har jag stylat en paradvåning inför försäljning.

Oftast stylas bostäder i en mycket modern och trendig stil och faktiskt ofta lite opersonligt. Den här gången är det annorlunda. Nu handlar det om en riktig paradvåning i ett över hundra år gammalt hus i Karlstads absoluta city. Det är en typ av objekt som sällan är ute på marknaden och som alltid betingar ett högt pris.

När man köper en stor lägenhet med mycket hög takhöjd, höga golvlister, stuckaturer, kakelugnar, skafferi och utsikt mot park och domkyrkotornet längtar man efter att forma ett hem i harmoni med fastighetens själ. Och, när den inreds bör detta beaktas samtidigt som det skall bli fräscht och inte musealt.

Att ta sig an ett sådant stylinguppdrag handlar om att lyssna in säljarens tankar, känna av fastighetens och våningens historia och kombinera detta med den tänkta kundens upplevelse vid besöket och behov av att kunna skapa sitt eget hem utifrån de intryck våningen ger. 

Så, efter några planeringsmöten fraktades möbler och spreds i de 190 kvadratmetrarna. Ägaren som har egen inredningsbutik i Uppsala har bidragit mycket för det slutliga resultatet.

Som kronan på verket hjälpte Ann-Louise Kron på ALMA House till med gardinuppsättningarna. Höga fönster i ståndsmässig miljö ställer stora krav som just ALMA House kunde möta upp.

Här nedanför är några bilder. Fler bilder och information om pris etcetera finns på hemnet.se eller hos mäklarna Husman Hagberg.

 
Kungsgatan 4

Entré

Dörrarna speglar sig välkomnande

 

Kakelugnen skapar en fin atmosfär


Salongen och allrummets fönster ger en härligt grön utsikt mot gamla biblioteksparken

Genom allrummets dubbeldörrar ser man salongens stuckaturer 

Dagsljuset flödar in i allrummet 
 
Lägg till bildtext
  
Den gigantiska matsalen har en fantastiskt vacker parkett med fris

Köksstolarna är lika gamla som våningen


Rymligt skafferi med eget litet ljusinsläpp

Jungfrukammare med egen ingång i ett separat trapphus hör naturligtvis till denna våning.
Härifrån kan jungfrun ha koll på tiden från domkyrkans torn. 


Det stora sovrummet har dörrar till en klädgarderob med fönster 


tisdag 1 maj 2012

Trädgården: Kvällen 1:a maj

1.a maj bjöd på en fin kväll. Vindstilla och molnfritt.

Nu väntar vi på varma nätter så vi kam plocka ut de frösådda rariteterna.

onsdag 25 april 2012

Trädgård: vårbilder



Magnolia (Magnolia Kikuzaki) - nyinköpt idag!



Skogslönn (Acer Platanoides) i knopp



Paraplymagnolia (Magnolia Tripetala)


Scilla


Tulpan (Orange Experior)


Japanskt körsbär (Prunus Nipponica Brilliant)





lördag 7 april 2012

Trädgården: Glad Påsk!

Nu är det påskafton och fyrverkerierna smattrar över Karlstad. Här på Kalberg firar vi lugnt med lite fjädrar i den självsådda björken. Glad Påsk alla bloggvänner!

fredag 30 mars 2012

Bostaden: Påsktips!

Vill du slippa allt jord- och vattenstänk på blad och krukor? Låt vattenstrålen rinna ner på ett urblåst ägg så stilar vattnet fint ner på jordytan.


tisdag 13 mars 2012

Trädgården: Vårtecken

Vårens värme har kommit. Julrosorna tittar fram, fruktträd och klematis knoppas och frön gror i köksfönstret. Underbart!





fredag 9 mars 2012

Trädgården: Odlingstiden börjar

Äntligen är det dags att så frön, ta sticklingar och väcka de övervintrande växterna som förvarats i punphuset. UNDERBART!

Möbelbutiken: Ny kollektion

Nu börjar de nya möblerna förändra miljön i butiken. Efter att vi huvudsakligen haft målade möbler har vi nu ekmöbler i olika laseringar kompletterats. Så, planerar du att skapa en boudoir har vi bland annat möbler för detta. 



Trädgården: Marskatter

Igår gjorde våren ett bakslag. 20 cm nysnö täckte marken på morgonen. Men det smälter fort bort. I snön kan vi ändå se riktiga vårtecken. Katterna har spännande tider…



lördag 4 februari 2012

Fastigheten: Snö och eld värmer oss

Nu, i februari, har vintern kommit. Det har varit riktigt kallt de sista dagarna och ikväll kom äntligen snön. Ett vitt täcke håller nu på att lägga sig över växterna för att skydda dem och inne i köket sprakar björkveden i köksspisen.