söndag 26 augusti 2012

Möbelföretaget: Homestyling

Nu har jag stylat en paradvåning inför försäljning.

Oftast stylas bostäder i en mycket modern och trendig stil och faktiskt ofta lite opersonligt. Den här gången är det annorlunda. Nu handlar det om en riktig paradvåning i ett över hundra år gammalt hus i Karlstads absoluta city. Det är en typ av objekt som sällan är ute på marknaden och som alltid betingar ett högt pris.

När man köper en stor lägenhet med mycket hög takhöjd, höga golvlister, stuckaturer, kakelugnar, skafferi och utsikt mot park och domkyrkotornet längtar man efter att forma ett hem i harmoni med fastighetens själ. Och, när den inreds bör detta beaktas samtidigt som det skall bli fräscht och inte musealt.

Att ta sig an ett sådant stylinguppdrag handlar om att lyssna in säljarens tankar, känna av fastighetens och våningens historia och kombinera detta med den tänkta kundens upplevelse vid besöket och behov av att kunna skapa sitt eget hem utifrån de intryck våningen ger. 

Så, efter några planeringsmöten fraktades möbler och spreds i de 190 kvadratmetrarna. Ägaren som har egen inredningsbutik i Uppsala har bidragit mycket för det slutliga resultatet.

Som kronan på verket hjälpte Ann-Louise Kron på ALMA House till med gardinuppsättningarna. Höga fönster i ståndsmässig miljö ställer stora krav som just ALMA House kunde möta upp.

Här nedanför är några bilder. Fler bilder och information om pris etcetera finns på hemnet.se eller hos mäklarna Husman Hagberg.

 
Kungsgatan 4

Entré

Dörrarna speglar sig välkomnande

 

Kakelugnen skapar en fin atmosfär


Salongen och allrummets fönster ger en härligt grön utsikt mot gamla biblioteksparken

Genom allrummets dubbeldörrar ser man salongens stuckaturer 

Dagsljuset flödar in i allrummet 
 
Lägg till bildtext
  
Den gigantiska matsalen har en fantastiskt vacker parkett med fris

Köksstolarna är lika gamla som våningen


Rymligt skafferi med eget litet ljusinsläpp

Jungfrukammare med egen ingång i ett separat trapphus hör naturligtvis till denna våning.
Härifrån kan jungfrun ha koll på tiden från domkyrkans torn. 


Det stora sovrummet har dörrar till en klädgarderob med fönster 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar